Похвално

Блогът за похвали

Мобилна Африка

Светът ни се е превърнал в едно глобално село. Макар разделени от близки, приятели и познати на стотици или хиляди километри отварянето на Facebook, Skype, Twitter  или ползването на мобилен телефон ни кара да се чувстваме на милиметри разстояние. Никога съобщенията не са пристигали толкова бързо, никога комуникацията не е била толкова лесна и достъпна. Единственото нужно е електронното средство за общуване и необходимото количество енергия. В днешния свят почти всяко домакинство от напредналите страни, или тези с развиваща се пазарна икономика, притежава лаптоп, смартфон или таблет. Електрифицирани са населени места и в най-трудно достъпните региони на страните.

Похвална крачка в цялостното развитие на света е прокарване на възможности за повече мобилност и използване на възобновяеми източници на енергия и в страните от третия свят.  Международният гигант  Econet Wireless International поема успешната инициатива на създаване делекосъобщителна мрежа и електрифициране на много малки населени места в страни в Африка.

Благодарение на внедряването на множество пунктове за продажба, подмяна или зареждане на електронни устройства, телекомът съдейства за създаване на работни места, икономическо и технологично развитие на нациите. Компанията се ангажира със социални дейности и се бори против дискриминацията на жените в затворените общности в редица селища.

Вижте някои от рекламите, които Econet разпространи на целия африкански континент:

Stefanini