Похвално

Блогът за похвали

БНО – новата формация на хоризонта

Следя внимателно случващото се у нас и съм покрусена от отношението към студентите, погазването на каузата им, липсата на подкрепа от обществото и полицейщината у нас. Всичко е крайно сбъркано и макар да съм силен човек, при тази реалност у нас ми е трудно да не се отчаям.

Аз вярвам в младите, вярвам в тези младежи, които се борят истински и не вярвам, че са платени. Както показаха в Господарите – участвали са и във февруарските протести срещу правителството на Борисов, така че е просто хвърляне на пясък в очите това, че „са платени“ от неговата еднолична партия.

parliamentНаскоро още един млад човек у нас създаде партия – Българско национално обединение или БНО, чиято програма и принципи ми допаднаха. Предеседателят й се казва Георги Господинов – непознато лице, вероятно в началото на 30-те, но се държа повече от естествено в студиото – нямаше го това изпипано отвсякъде, стегнато държание, липса на емоционалност, която аз лично откривам в изявленията на всички политици на средна възраст у нас.

Разгледах и сайта на БНО, където са обявени и нейните принципи: православна държава, с официален език- български, и еднакви права и задължения за всички нейни граждани. Хареса ми и акцентът върху семейството – през последните над 20 години никой не се беше сещал за него. Все едно сме стадо от индивидуалисти, а истината е, че само топлата семейна среда и дом създават качествени човешки същества. Другото, жизнено важно нещо са устоите, които придават културата ни и традициите ни – а те ежедневно биват заличавани с една абсолютно консуматорска във всяко отношение култура, размиваща и заключваща умовете на младото поколение само в материалното. Това е нужно да се промени, за да се променим и ние, и нещата в тази държава да започнат да си идват на мястото!

Напълно съм съгласна и с това, че трябва да се свика Велико народно събрания, че закони като този за референдумите, полицията, съдебната система, избирателния закон и дори конституцията – имат нужда от основен ремонт.

Ще продължавам да наблюдавам развитието на БНО за в бъдеще и дай Боже, ако тази партия удържи принципите си, ще я подкрепя на следващите избори. А те дано се случат възможно най-скоро и с възможно най-малко пролята кръв.

Stefanini