Похвално

Блогът за похвали

Един различен хранителен режим

Един различен хранителен режим

Пролетта настъпи с пълна сила. Не ни липсва пролетното настроение. Слънцето ни гали с топлите си лъчи и като всеки млад човек, започвам да мисля за натрупаните килца през зимата.

С натовареното ни ежедневие обаче как да намеря време и сили за фитнес? Реших да потърся подходящ хранителен план. Търсейки, попаднах на една статия, която ме върна към живота. Статия, която върна усмивката ми.

Става въпрос за един много симпатичен лекар, главният лекар на болницата в градче в Бразилия. Доктор Пауло Убиратан напълно отрича всички методи, които до сега сме вярвали че са полезни. Например, когато го питат дали твърдението, че упражненията за сърдечносъдовата система удължават живота, той отговаря, че сърцето е създадено да изпълнява определен брой съкращения, които  да не  похабяваме за упражнения. След това негово твърдение, лично аз се успокоих и смятам да си пазя сърцето. Но ето какво още казва когато му задават въпроса, дали трябва да се спре консумацията на червено месо и да се хапват повече плодове и зеленчуци. Доктор Убиратан смята, че щом кравите се хранят с трева и царевица значи, че с една пържола си набавяш необходимата растителна храна за организма, а ако искаме да приемаме зърнени храни, значи трябва да консумираме пилешко.

Особено ме развълнува и твърдението му относно консумацията на алкохол. Според симпатичния лекар щом виното се приготвя от плодове, а брендито е дестилирано вино, това означава, че в плодовете я няма водата и по този начин  извличаме максимална полза от тях.

Много ми допадна и философията му за ползата от редовните спортни тренировки, а тя е: ако няма болка – не правете нищо. Вие сте си добре.

Ако все още доктор Убиратан не е спечелил симпатиите ви, вижте само какво казва за шоколада. Според него, тъй като  шоколада се състои основно от какао, което е  растителен продукт, го прави идеален за консумация, доставяйки ни  щастие и наслада. Според него не трябва да прекарваме живота си така, че да се стремим да стигнем до гроба в добро здравословно състояние и с добра външност, а да извървим този път, като си доставяме удоволствие с любими храни и напитки и да завършим пътя си след  практикуване на секс с напълно изтощено тяло, за да може накрая да си признаем, че това е било едно прекрасно пътешествие ,което си е струвало да се изживее.

И като за финал, лекарят ни съветва да не си хабим ставите с дълго ходене, тъй като според него, ако това беше толкова полезно пощальоните щяха да живея вечно. Ако плуването, консумацията риба и вода спомагаха за свалянето на килограми, съответно косатките нямаше да са толкова дебели. Ако физическата активност беше толкова полезна зайците, който скачат неуморимо нямаше да живеят само 15 години, а костенурките, които не правят нищо да живеят по 450 години.

Stefanini