Похвално

Блогът за похвали

„Мис“ не е просто титла, а сила

„Мис“ не е просто титла, а сила

Свикнали сме в страната ни титлата „Мис“ да се свързва с подкупени съдии и тунинговани момичета. За мен лично призът е изгубил силата си и дори е абсолютният антоним на красотата. Но добре, че светът е голям и вдъхновяващи истории, даващи надежда, идват отвсякъде. Днес ще ви споделя за един добър пример от конкурсът за най-красива жена в Еквадор.

Страната се слави с екзотиката, която носят представителките от нежния пол. И аз потвърждавам, че и в моите очи са много красиви с по-тъмните си кожи и коси. Но при избора на Мис Еквадор 2021, надпреварата даде ангел. Това е Виктория Салседо, която показа какво е борбеност и как физическите недостатъци са повод да бъдеш още по-добрата си версия.

Това, което трябва да знаете за Виктория, е, че когато е била малка, претърпява инцидент. Вследствие на него, губите двете си ръце и единия си крак. Въпреки физическите ампутации, не се пречупва духът ѝ. А това си проличава от постъпката ѝ – да се яви на конкурс за красота и да спечели титлата Мис Еквадор.

Както можете да се досетите суетата понякога надделява и Виктория не взе големия приз. Но пък спечели сърцата на хората по целия свят и според мен послужи като мотиватор за хиляди момичета и момчета в нейното положение. Защото се иска смелост не само да приемеш отличителните си черти, но и да ги използваш в твоя полза и тази на хората.

Накрая завършвам и с питането дали в България изобщо би се допуснало нещо подобно и колко ще видят красотата отвъд пределите само на очите? Иска ми се отговорът да е положителен. А ако ли пък не, то хора като Виктория са тук, за да ни провокират и да започнем да виждаме света през призмата на същественото.

Stefanini