Похвално

Блогът за похвали

България е държава за работещи жени

България е държава за работещи жени

Дали защото март е месеца на жената, или защото енергията на пролетта ми напомня за нежната си сила, реших да посветя материала на дамите. Чрез него искам да изразя признателността, благодарността и вдъхновението си към всички тях – заслужават го! Заедно с това искам да споделя и любопитна информация, която определено не очаквах да прочета. Нашата мила родина е класирана на трето място от страните в Европа, които предоставят отлични работни възможности за успех на работещи жени.

Класацията е на Reboot SEO Agency, която създава точкова система с определени критерии. Това са равенство на половете, отпускане на майчинство, постове, които се заемат от жени. Според тях Литва е на челното място, а последното е отредено на Турция. България печели повечето си точки, защото не само предоставя добри условия, но и защото има много дами на ръководни позиции. Дори ако забелязвате, не малко са жените и в парламента.

Ролята на жената в живота в България несъмнено все повече се засилва. Според мен тук отсъства неравенството на половете и то не само към сегашния момент. Вярвам, че нашето разбиране и дълбоки традиции на толеранс и почит имат положителен рефлекс днес. Затова и от моето лично виждане класацията е реалистична, просто ни е необходимо да го осмислим. А това може да е малко трудно, защото постоянно ни се сервира колко напред сме в негативните класации и колко зле живеем.

Народ, който цени и уважава жените си, няма как да не е добре, поне от чисто човешка и морална гледна точка. Така че има с какво да се гордеем и на какво да научим култивираните европейци. Сърце – за всичко трябва то, за майчината любов и за любовта във всичките ѝ форми. Да е честит Денят на жената сега и завинаги!

Stefanini