Похвално

Блогът за похвали

Добър пример от Благоевград

Rate this post

Знаете ли, че в Благоевград ще премахнат всички пясъчници от обществените детски площадки?

До това решение се е стигнало, след като подписка на над 80 майки е внесена за разглеждане в общината. Причината е, че пясъчниците се оказват наистина опасна среда за игра за малките деца и това е доказано от медицински специалисти. Малчугани дори на по-малко от годинка обичат да ровят в пясъка, да пълнят кофички и да копаят с лопатки. Малко са децата, които не харесват пясъка и не им е интересен.

Пясъкът е интересен и забавен. Тъжната истина обаче е, че много бездомни животни също използват пясъчниците, но по друго предназначение. Уличните кучета и котки внасят множество бактерии в него и могат да са причина за заразяването на не едно и две деца с тежки заболявания. Все пак, колкото и да е внимателен да бъде един родител, детето му винаги съумява да налапа нещо неподходящо.

Лично аз подкрепям майките от Благоевград и се радвам, че местната власт е обърнало внимание на тяхното искане. Гледах репортаж, в който се казваше, че на мястото на всеки от премахнатите пясъчници ще се сложи друга атракция за децата, както и противоударна настилка. Това е много добре решение и имат личната ми похвала и аплодисменти!

Надявам се повече майки от цялата страна да се замислят по темата и да се активизират. Благоевград ни дава добър пример как може да ни бъде дадено, ако изискваме. Бъдете настоятелни! Дръжте на мнението си, когато става дума за децата ни. Те го заслужават.

Stefanini

Вашият коментар